miercuri, 19 ianuarie 2011

De leagăn şi dor




E frumoasă viaţa privită în ochii unui copil. 
E frumoasă viaţa privită în zîmbetul mamei. În ochii mîndri ai tatei. 
E frumoasă viaţa în îmbrăţişările îndrăgostiţilor. 
În cîntecele de dor şi dragoste, în doine, în foşnetul frunzelor, în mirosul florilor, în culoarea cerului.

În fiecare zi ai provocări în viaţă, care te fac să închizi ochii la ce-i frumos, la ce aspiri, ce îţi doreşti. În fiecare zi apare ceva ce te dezbate din ritmul armonios al vieţii. E tot viaţa, şi tot frumoasă, doar un pic... altfel decît o aştepţi tu. Ai probleme la servici, ai uitat despre un deadline, ai de făcut 17864 de rapoarte, ai de achitat chirie, de plătit facturi, ai datorii la stat, te-ai certat cu mama, s-a supărat iubitul (a), a strigat şeful, o colegă s-a bosumflat că nu ai lăsat totul s-o ajuţi să-şi care geanta cu cărămizi, a mers o maşină care te-a stropit cu noroi pînă peste urechi, cineva a venit la spălătorie cu două ore mai tîrziu ca tine dar şi-a băgat maşina în faţa ta şi tocmai cînd ţi-a venit rîndul tău, spălătoria s-a închis...


Priveşte în jur. Tu ai scăpat ceva. Ceva nu merge. Tu cînd ai privit ultima oară cum merg norii pe cer? Eu azi. Priveam cum sar norii şi ascundeau soarele. Şi băteau clopotele la biserica de peste drum. Ai auzit azi clopotele?  Mai ştii cum sună ele a sărbătoare? Da cînd ţi-ai făcut tu sărbătoare? Cum trăieşti tu cînd nu te gîndeşti la supravieţuire, la făcut bani, la faptul că eşti singur(ă)?


Ia viaţa de mînă, şi mergi cu ea alături. Nu te lăsa condiţionat de aparenţe, necesităţi induse de societate şi rutina. Lasă-te provocat de sentimente, şi simte viaţa la maxim. Simte dragostea în inima ta, fluturi în stomac, şi săruturi sărate. Simte lacrimi pe obrajii tăi, chiar dacă nu-s ale tale. Încălzeşte o pereche de mîini cu răsuflarea ta.  Simte bătaia unei alte inimi sub palma ta. Lasă o pereche de gene să-ţi gîdile obrazul. Lasă-te susţinut de un prieten adevărat. Susţine tu un prieten sau chiar şi un om străin. Vezi cum este să ajuţi pe cineva. Este incredibil cîte sentimente îţi poate provoca o privire recunoscătoare! Adaugă culoare în viaţa ta, chiar dacă afară e gri şi trist. Adaugă un roz pentru iubire, un galben pentru soare în suflet, un albastru pentru seninătate, un verde pentru linişte, şi nu uita de roşu! Roşu... pentru pasiune... Adaugă zîmbet fiecărei fraze, şi o privire senină colegilor. Adaugă o aruncătură de gene unei inimi ce trece pe alături de tine. Nu te lăsa dus de val, puiule. Nu te lăsa copleşit de rutină. Îţi trăieşti cei mai frumoşi ani, indiferent ce vîrstă ai. Anii nu contează. Contează cum te simţi tu. Contează ce simţi tu.


Uite, că şi ziua a trecut mai repede, şi mai uşor, şi cu mai puţine probleme, dacă îi adaogi vieţii culoare, condimente şi VIAŢĂ!


Acum culcă-te, şi să visezi flori de măr :) Noapte bună...



0 comments:

Trimiteți un comentariu