miercuri, 22 septembrie 2010

Despre alegeri

Nu vreau să vorbesc despre alegerile parlamentare. În acest domeniu eu mă strădui să nu-mi bag nasul – îmi fac datoria de cetăţean, merg la votare de fiecare dată, îmi exprim şi eu poziţia şi opinia proprie (poate fi extrem de subiectivă – dar e a mea!) şi merg înainte.

Alegeri avem în fiecare zi. Azi dimineaţă aveam de ales – să stau cu 10 minute mai mult în staţie pînă vine un microbus mai gol, sau să merg cu un autobuz care nu ştiam exact unde merge. Am ales să merg cu autobuzul. Am ajuns în altă parte a oraşului. Am alergat pînă la lucru că întîrziam. Am întîrziat cu 5 minute. Dar a fost alegerea mea să încerc ceva nou şi poate mai comod. Mîine poate merg tot cu acelaşi autobuz, dar mă pornesc mai dimineaţă. Nu ştiu încă.  Fac alegerea mîine.

Azi am ales să beau espresso în loc de moccacino cu fetele la serviciu. La  prînz am ales să merg la cantina mai ieftină decît la cantina cu mîncarea mai gustoasă. Diseară am ales să nu merg la cursuri din cauza febrei musculare dar în schimb să merg pe jos mai mult.

Eu aleg de multe ori pe zi, de multe ori în viaţă. Într-o zi a trebuit să aleg dacă trebuie să lupt pentru dragostea mea sau să respect dragostea lui.

Am ales să fiu fericită într-o zi. 

1 comments:

Elena spunea...

noi ne suntem creatori ai vietilor noastre! viata si consta din... le-am numi "nimicuri" de alegeri, dar de care depinde ce va urma.
orice ai alege, sa fii impacata cu tine insati! atunci, nu vei regreta nici pentru o clipa de viata pe care ai trait-o.

Trimiteți un comentariu