miercuri, 15 septembrie 2010

Cînd eram la mama fată...

Cînd eraaaaam la mama fatăăăăă
Îmi veneau flăcăi la poartăăăăă
Da n-am stat la sărutat, da n-am stat la sărutat 
Să nu-mi iasă vorbe-n saaaat!

Textele cîntecului erau exact potrivite pentru o fetiţă de 3-4 ani, cu părul scurt în stil băieţesc (eu totuşi cred că aveam păduchi, de ce altceva mă tundeau părinţii permanent aşa?!).

Mahala în care am crescut era vestită pentru numărul mare de copii şi adolescenţi – serile cînd ne adunam la joacă, puteai număra în jur de 70 de copii! Desigur, încă de mică îmi plăcea compania băieţilor, şi mai ales a celor mai mărişori! Şi eu le eram dragă, că aveam gropiţe în obrăjori şi cîntam frumos :) Aşa că mă prindeau (eu cochetînd fugeam de ei!) şi mă urcau pe gard sau pe fundamentul unei case care era în construcţie, şi îmi ziceau că mă coboară de acolo doar după ce le cînd „cînd eram la mama fată”. 

Era unu, Dinu Berco – lui îi plăcea cel mai tare cîntecul, mie îmi plăcea de el şi-mi plăcea că mai avea prieteni şi din alte părţi ale satului care veneau la el în vizită (erau băieţi mari puneau ei la cale ceva permanent). Şi nu conta că eu aveam vreo 4 ani da Dinu era bun de însurat – îmi era dragă şi puteam să-i cînt toată ziua :) 

De ce vă scriu toate astea? Că azi mi-am amintit cîntecul şi-mi tot bîzîie în cap. Am încercat să-l găsesc pe Youtube sau Trilulilu, dar nu am reuşit. Sensul cîntecului era că de fată mare interpreta se bucura de mare succes însă tot nu s-a dat la sărutat şi nu a stat la sfat ca să nu-i iasă vorbe-n sat. Şi tot s-a dat cu fundu la gard, şi-acuma ea nu are vorbe-n sat, în schimb toţi băieţii care-i veneau la poartă s-au însurat şi ea a rămas singură. 

Azi Dinu e însurat, locuieşte pe undeva în afara ţării, şi nu am mai auzit de el de ani buni! Majoritatea prietenilor cu care mă jucam serile pe mahală deja îşi trăiesc viaţa care şi cum poate. Eu nu-mi amintisem cîntecul de foarte mult timp, şi azi mi-am dat seama că mi se asociază cu cineva. Cu cineva, care de gura lumii şi-a refuzat multe în viaţă... De frică "ce va zice satul". Ap fetelor, nu cătaţi la gura lumii :) Trăiţi-vă viaţa, aşa cum o doriţi voi, că gura lumii nu o închizi, da şansa de a rămîne cu buza-nflată e mare! 


Nu am găsit cîntecul din repertoriul copilăriei mele, aşa că vă ofer altă variantă din aceeaşi serie, ca să nu ascultaţi varianta mai perversă şi urîtă :)



4 comments:

Gabriela Jianu spunea...

:) Vika... iak pe tine te-o rupt la amintiri azi.. :P

Ghiocica spunea...

:D :D :D

Unknown spunea...

klassna:) si sughit bun la Dinu Bercu:)))

Ghiocica spunea...

:))) chiar ca :) sughitz bun la Dinu! :)))

Trimiteți un comentariu