marți, 6 iulie 2010

Escală


Chiar dacă voi credeţi că divorţul meu e deja plictisitor, eu încă mă mai agăţ de el ca de o sursă de inspiraţie. Cu toate că azi nu am să vorbesc despre divorţ. Astăzi vreau să vorbesc despre timp.

În mod normal, cînd două persoane se despart, una din ele spune „Nu! E imposibil! Nu am să pot trăi fără el/ea! Am să mor! Nu-mi pot imagina viaţa fără tine!” La mine starea asta a durat foarte puţin – cred că a durat doar cîteva minute. După care eu am realizat că am să pot trăi fără el. am să am o viaţă foarte frumoasă, cu noi perspective, cu noi realizări, cu altcineva drag alături. Eu vedeam asta foarte clar şi sincer credeam în asta. Unica întrebare care îmi apărea, era „cînd?” Cînd va trece starea de depresie? Cînd nu voi mai plînge? Cînd va apărea altcineva în viaţa mea?

Şi îmi răspundeam singură la întrebări. În ziua cînd voi avea divorţul în buletin am să plîng ultima oară. În ziua cînd o să mi se bronzeze urma de la verighetă pe deget am să ies din depresie. În ziua cînd am să pot permite altcuiva să mă atingă am să încep o altă viaţă. Şi tot aşa. Îmi puneam nişte termeni imaginari, deoarece aveam nevoie să mă agăţ de ceva. Astea erau „paiele” de care mă ţineam.

Oricum, la ziua de azi, eu tot cu întrebarea „cînd?” am rămas. Cînd îmi trece pasiunea pentru băiatul cu care nu pot fi? Cînd mă sună ăla care mă tot tentează? Cînd mă îndrăgostesc din nou? Adică, pentru mine contează cît va dura. Eu nu îmi pun drept scop să cuceresc acel băiat care-mi place. Eu nu sun persoana ceea care mă face să mă topesc doar prin cuvinte. Eu nu caut dragostea. Eu pur şi simplu aştept. Ca în aeroport? Atunci cînd ştii că trebuie să aştepţi vreo 8 ore pînă la următorul zbor care te duce în alt colţ al lumii – e neplăcut, nu vrei să aştepţi, dar ştii că trebuie. 

Dar acum îmi dă un ghiont îngrijorarea: cînd mă îndrăgostesc, cît va dura? Cît va dura următoarea mea relaţie? Cît va dura dragostea mea? Asta în caz dacă totuşi mă îndrăgostesc… Eu din start încerc să găsesc punctul de finiş al următoarei mele relaţii, care nici măcar nu este încă! Eu nici măcar nu-i ofer şansa să fie eternă în vecii vecilor amin. Şi cum, în pzms, să începi o relaţie cu cineva dacă ştii că nu va dura?!



Cred că v-aţi dat seama deja, că la fiecare postare vă pun o piesă ceva, care îmi reprezintă dispoziţia la moment, care mi se asociază cu vreun eveniment, sau care pur şi simplu îmi place. Astăzi mi-e dor de House. de Dr. House :)





The Who - Baba O'riley

I don't need to fight
To prove I'm right!
I don't need to be forgiven!


4 comments:

ID spunea...

La statia X, trebuie sa urci in autobuzul Y, asa ca o sa faca pană la cauciuc ori o sa-l bombardeze teroristii...who knows...important ca tu vrei sa ajungi undeva, iar cu ce autobuz si de la ce statie...alegi doar tu..:-)

Zimbrista spunea...

pina la urma, persoane diferite pun accent diferit: pentru cineva este importanta calatoria, indiferent de destinatie, iar altii vor sa ajunga la destinatie cu orice pret.

p.s. eu cred ca savurez calatoria. ca daca ajung la destinatie... nu stiu ce sa fac mai departe si unde sa merg :)

3s spunea...

chiar nu e bine sa pui capat relatiei care nu a inceput, adica orbeste spui ca poate va merge si risti, dar stiica nu ai sanse, hmmm,


tu ai fost casatorita, eu inca nu am fost, deaceea tu esti mai inteleapta Victoria la asa intrebari,

este delicat, suntem diferiti, dar eu ajuns la concluzia ca daca de la inceput nu este reciproc si ambii parteneri nu vad acelasi punct de destinatie, probabil ca relatia nu va dura mult,

Ghiocica spunea...

ei, mai inteleapta :) pe dreaq :) cum eram pina la casatorie, fix asha am si ramas.

si sigur ca ai dreptate. e si asta o escala - astept pina imi trece "perioada de escala" :D

Trimiteți un comentariu