luni, 29 octombrie 2012

despre bărbaţi şi tancuri



- mie îmi era dor. sincer.
- mie nu. nu prea avea de ce să-mi fie dor.
- da eu mă gîndeam des, cum e să mă trezesc lîngă tine.
- hm.
- Vica, ţie cînd ţi-i dor ce faci?
- beau cafea. şi mă gîndesc la dor. dar mie nu mi-a fost dor de tine!


Mă gîndesc de ceva timp deja, la o clasificare a bărbaţilor. Nu scund/nalt, bogat/sărat, dar o altfel de clasificare.

De exemplu, pentru prima categorie, eu aş numi-o „Bărbatul-Sărbătoare (BS)”.

BS apare în viaţa ta brusc. Şi cu artificii! Şi cu muzică! El nu te va alinta cu prea multă grijă sau atenţie, dar atîta timp cît este alături de tine tu trăieşti într-un continuu bal. Chefuri, tokeli de creier, petreceri, dansuri, inovaţii audio-vizuale, sex colorat ca un curcubeu, discuţii entuziasmate despre existenţialitate şi un sentiment nebun în suflet de a păsatra momentele veşnic. Problema cu BS este la fel ca în cazul oricărei sărbători. Ea se termină brusc. Toţi pleacă pe la case şi rămîi tu, gazda sărbătorii, cu sticle goale, farfurii jegoase şi pragul casei în rahat. Cam aşa arată sufletul tău după plecarea BS.

Mai sunt o categorie de bărbaţi foarte dragi mie: „Bărbatul-Magician (BM)”.

BM apare ca prin minune, tocmai în momentul cînd ai cea mai multă nevoie de un bărbat alături. Face un gest cu mînuţa şi îţi topeşte inimioara. Te priveşte cu ochi senini şi sinceri şi îţi face povestea realitate. El poate să transforme o seară mediocră în una magică, cu vinul tău preferat (de unde o fi ştiind?!), cu dorinţe îndeplinite,  cu acele cuvinte care vrei să le auzi, cu sărutul sub lampioane, cu acel curcubeu de sentimente la care ai visat toată viaţa ta. Problema cu BM este că are de lucru mult. Pe lîngă tine, mai are de realizat poveştile a mii de fetiţe, şi el nu-i elastic să-l întinzi să ajungă pentru toate.

Între timp, pe mine m-a mirat foarte mult să conştientizez existenţa „Bărbatului-Iepuraş (BI)”.

BI este poate unul din cei mai plăcuţi bărbaţi din viaţa ta. El intră în viaţa ta atent, cu paşi mici, practic, tiptil. Intră şi se aranjează acolo binişor, se acomodează, îţi oferă senzaţia de „măi, să fie oare chiar?!”, şi… fug. Ei se sperie de sentimentele tale, de sentimentele lor, de responsabilitatea unei relaţii, de o potenţială naştere, de lanţurile căsniciei – whatever! Nu contează! O simplă schimbare de temperatură în atmosferă poate să-i sperie că "o fi fiind ceva serios la mijloc!". Deci, dacă intră tiptil, păi de plecat BI pleacă aproape la fel de rapid ca motanul meu Zarik, cînd are de ascuns sub baie.

Printre categoriile nepreferate de mine se numără „Bărbatul-Enciclopedie” (care ştie totul despre toate, este inteligent, citit, versat, dar… previzibil); „Bărbatul-Titirez” (care zburdă de la o gagică la alta, se împiedică poate întîmplător de tine, dar niciodată nu se va opri pentru totdeauna); „Bărbatul-Frate” (care îţi va oferi protecţia şi grija sa, sfaturile, umărul pentru plîns, dar care niciodată nu va putea să-ţi ofere pasiunea pe care o vrei tu. drept că poate fi că tu să nu ai pasiune pentru el. dar mai rar.); „Bărbatul-Curcubeu” (care este atît de pozitiiiiiiiiiiv, şi atît de mimimi, el vede numai frumos în toată lumea, dar îi este greu să vadă ceva frumos anume în tine, şi neapărat vei fi tu rea dacă nu a mers relaţia); „Bărbatul-Urs” (după care poţi merge fără grijă, care-şi face cale-n viaţă singur, şi îţi oferă mereu o cale protejată, siguranţă în ziua de mîine, siguranţa mişcării înainte. tare rară specie!); şi evident, pe lîngă multe alte specii, există „Bărbatul Ideal” (Ccare este pur şi simplu ideal. Dar însurat. Şi asta e echivalent cu mort.).

Trebuie să vă spun că eu nu am întîlnit Ideal. Din păcate. Sau din fericire. Dar mi-au plăcut multe combinaţii dintre cele enumerate mai sus. Preferatul rămîne „Bărbatul Tanc”. El n-are frîne. Poţi să-i spui „nu”, poţi să-i spui „da” – el n-are treabă cu ce vrei tu. Pentru că el pur şi simplu vine şi te face să vrei ceea ce vrea el de la tine. Tare interesantă specie!...

Păcat că nu am timp şi posibilitate pentru dezvoltarea acestei idei cu clasificarea, dar sînt sigură că aţi înţeles-o. O mai discutăm noi pe parcurs ;)



3 comments:

Anonim spunea...

superb!!!!

Unknown spunea...

Eu de fiece data cand citesc ma minunez de analogiile pe care le regasesc in cei ca au fost si cei ce sunt :)

Anonim spunea...

barbatul tanc --- suna a viol or hard sex :)

Trimiteți un comentariu