vineri, 4 noiembrie 2011

Insuficienţă cardiacă



Живой женщине не угодишь.
/adevăr din folclorul uman/

Draga mea fetiţă. Nu fi tristă astăzi. Azi luna ai văzut ce frumos stă printre nori? Ai auzit cum foşnesc frunzele în noapte cînd le dai cu piciorul? Ai simţit mirosul toamnei? Nu e bine să fii tristă. Ştiu că ţi-e greu. Greu să înţelegi, greu să accepţi. Dar ei nu sînt ca noi. Adică, sînt, dar gîndesc puţin diferit. Sînt şi ei dirijaţi de clişee şi norme sociale. Trebuie să se dea în figuri, să arate că sînt „macho”.

Nu fi tristă că nu ţi-a scris azi nimic. Că nu te-a pus în lista de preteni favoriţi pe facebook. Că nu te sună de 17 ori pînă la prînz şi încă de un milion de ori după. Savurează timpul petrecut în doi atunci cînd este el. Nu-ţi face aşteptări, ci primeşte fiecare gest ca o surpriză. Închide ochii cînd îţi netezeşte degetele pe asuns şi savurează.

Şi atunci cînd îţi împărtăşeşte ceea ce îi place – savurează. Te lasă în lumea sa prin crăpătura de la uşă şi tu vrei uşile vraişte deschise? Da pe urmă nu te plictiseti în două zile? Aşa e mai interesant. Savurează suspansul. Şi nu mai da cu telefonul de masă că nu sună.

Şi ei se tem. De azi, de mîine, de tine, de sine. La fel ca tine se tem de responsabilitate, de ce va urma, de propriile dorinţe.

Nu te mai complica. Şi nu analiza. Ştiai că dacă „sapi adînc, tot dai de-un cadavru”? :) Ap iaka. Nu mai săpa că nu eşti gropar. Nu analiza. Nu asculta opinii. Nu-i asculta pe cei care cred că nu vă potriviţi. Că nu e bun el, că nu eşti bună tu. Pur şi simplu trăieşte-ţi viaţa, fată. Aşa cum simţi tu că vrei s-o trăieşti. Aşa cum simţi că se scurge prin vinele tale....

Ţi se pare că nu corespunde textul cu denumirea? Sau nu e la locul său citatul? Pentru că nu este posibil să înţelegi o femeie :) Nici măcar tu singură nu te poţi înţelege.  



N.B. Insuficienţă cardiacă = ceva nu-i ajunge la inimă




0 comments:

Trimiteți un comentariu