duminică, 6 noiembrie 2011

dragoste violată şi abuzată.



Vica, voi [fanii Zimbru] parcă sînteţi o soţie din aia, care primeşte bătaie permanent de la soţ. Care-i bătută cu picioarele, regulat, de faţă cu copiii, dar care tot nu pleacă de la soţ. Că îl iubeşte, că „poate s-a îndrepta”, că poate n-a mai bate-o...

Eu sînt exact la fel. Eu sînt femeia care dă şanse. Partenerului, prietenilor, colegilor – la toată lumea. Pentru că eu cred „că se mai poate schimba ceva”, că oamenii fac unele lucruri condiţionaţi de evenimente şi anturaj, etc. Eu cred că e posibil să fie ceva corectat şi eu cred în oameni. Exact la fel eu cred în Zimbru. Am un an şi jumătate de cînd tot cred.

Oamenii care află pentru prima oară că eu sînt fană Zimbru, rămîn nedumeriţi – dap ei pierd peranent! De ce eşti fana lor?! Şi eu am o replică genială, în opinia mea – pentru că e uşor să iubeşti cîştigătorii. Şi dragostea adevărată nu este pentru victorii doar. Iubeşti indiferent de succese şi pierderi.

Genial. Pur şi simplu genial. Exact la fel iubim bărbaţii. Te schimbă? Dă în tine? Te înjoseşte? Te foloseşte? Noi toate tacem şi răbdăm. Pentru că sperăm că se va schimba. Pentru că sperăm că totuşi ne iubeşte, şi face ce face din dragoste. Pentru că mai credem în frumos, dreptate, dragoste.

Am şi eu o relaţie cu Zimbru. În care mă simt schimbată, înjosită, trădată. În care iubita mea echipă şi-a băgat toate perechile de picioare în suporterii săi. În care echipa „se culcă” cu oricine de dragul blaturilor.

Port vînătăi pe onoarea mea. Port boli venerice pe încrederea mea. Port cicatrice pe speranţele mele.


de pe la minutul 3.50 tare mă mai rupe cîntecelul ăsta...

5 comments:

Anonim spunea...

tot ce ne inconjoara poate fi analizat ca sistem, careva sunt simple , careva sunt mai
komplexe, ca grad de erarhie in societate ...
om < gashka < echipa < federatzie < regiune < tzara < shi tot asha mai departe ...

din punct de vedere al comparatziilor, nu putem kompara cafeaua si cola, cu toate ca contzine ambele la baza cofeina, nu putem compara bumboanele cu torta, categoriile sunt diferite, nu putem compara fotbalul cu shahmatele cu toate ca ambele sunt sporturi straregice :)

deci, descrim sistema om / barbat sau femeie de fapt este identik :)
compozitzia sistemei OM :apa, carbon, azot, calciu, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, clor, magneziu, zinc, mangan, cupru, iod, nichel, fluor brom, siliciu, cobalt, aluminiu, molibden, vanadiu, plumb, staniu, titan, bor.... :)))))
dar ;) este un mic dar ;) totul se complica prin combinatziile lor :)
elementele chimice influnetzeaza la dezvoltarea unor elemente competitive ale sistemului

complex uman, la baza este oxigenul, datorita lui singele imbogatzit cu oxigen pleaca la diferite organe si influentzeaza activitatea, activitate fizika, intelectuala, creativa s.a. abilitatzile competitive, dezvoltarea lor s.a. iata de ce multa lume pe glob shi totzi diferitzi :D

mai multzi oameni, creaza un alt sistem, mai komplx, care are alte capacitatzi competititive, o organizatzie nu poate sa fie comparata cu un om, doar micile exceptzii "one man show" s.a. dar pina la urma , ca exemplu : Cirque du Soleil difera de Jim Carrey cu toate ca sunt din aceiashi industrie, shi cam au totzi aceliashi caracteristici

respectiv !
doua sisteme diferite, echipa de sport preferata, shi un om ( cazul curent barbat)
cu taote ca la baza au aceliashi elemente.
scopuri, strategii, misiune, viziune, logika, intuitzie, emotzii, разум, здравый смысл (nu stiu cum sa le expun in romina) ... dar ele sunt individuale shi personale , se dezvolta de fiecare individ in parte din punct de vedere al abordarii sistemice, multe elemente variabile nu duc la stabilizarea sistemei ... ci doar ka komplicarea administrarii si controlului.
daca luam doi oameni si formam o ekipa
intuitzia echipei nu va fi suma intuitziilor componentelor ... si tot asha mai departe
...
respectiv, corectarea unei mici sisteme, cum ar fi omul, sau dezvoltarea ei, e mult mai simplu in majoritatea cazurilor decit o sistema mai complexa cum ar fi echipa.

adika.
ca cresti un campion, e mai ushor decit a creste o echipa, a invatza un om sa inaote sau sa danseze e mai simplu decit a afce asta cu 100 oameni sinkron

un om : http://youtu.be/e2l6tk-Q9VU
sistema : http://youtu.be/o7k6VYGtm8g

respectiv : calitatzile unei sisteme pot fi comparate cu o sistema din aceiashi clasa , mai ales ca e vorba de sistema la baza carora sunt oameni !

conkluzia :)
compara echipa Zimbru cu alta sistema echivalenta :)
compara oamenii cu personalitatzi asemeni lor :)
compara sistemele cu sisteme echivalente :)

morala :
deoarece nimanui nu ii plac comparatziile de genul...
почему собаки лучше, чем женщины
Чем пиво лучше женщины
почему компьютеры лучше, чем женщины

Ghiocica spunea...

Ciuvaaaaaaaaak! Tu ce fumezi? O_O :D

Ghiocica spunea...

Taks. Eu am analizat, am privit video, am reuşit să citesc toate buchiile (tu ai folosit întregul alfabet!)

De ce te-a afectat pe tine personal această metaforă? (figură de stil, care presupune o comparaţie ascunsă) Tu nici măcar nu eşti fan Zimbru1 Tu nici măcar fotbal nu priveşti! Tu nu abuzezi şi nu violezi femeile! :)

Anonim spunea...

La baza oricarui gind sau fraze, este logika.
metafora, face parte din parte a exprimarii gindurlui, respectiv, metafora trece pe mukie de kutzit cu logika gramaticala :)
respectiv, nu este binevenit de a folosi comparatzii care pot fi interpretate greshit :)

caz concret :) ultimul comentariu al tau :)
"Tu nici măcar nu eşti fan Zimbru1 Tu nici măcar fotbal nu priveşti! Tu nu abuzezi şi nu violezi femeile! :)"
metaforik vorbind, pot fi citeva conkluzii :
1. fanii zimbru privesc fotbal abuzeaza shi violeaza femeile
2. cei ce abuzeaza femeile sint fani zimbru
3...shi multe altele interpretari shi combinatzii posibile

respectiv da :)
concluzionare prin negare :) la punct 2, eu nu abuzez shi nu violez, shi respectiv nu sunt fan :D

uite vezi, metaforele ce de greu sunt interpretate uneori :)

morala :
sa numim lucruile pe nume :D

exemplu :
fotbalul este mult mai kaptivant decit o turma de 22 dr barbatz in kilotz care fugaresc o minge :)
sau :
22 de indivizi in kilotzi, care fugaresc o minge conform regulelor sportului fotbal, care gindesc strategik shi in perspectiva de a juca frumos shi a arata o maiestrie , dau un specific captivant la acest sport minunat :)
shi ca in final :)
un Barbat #cu B mare# ar fi cel care intzelege farmecul fotbalului, o sistzine pe sotzie in pasiunile sale fatza de sport, shi nu violeaza shi nu abuza :D

conkluzii :)
metaforele sunt frumoase dar sa fie pe intzelesul shi citiorilor (aka eu :D )
lucrurile spune shi numite shi comparate in categoriile shi sistemele sale sunt tare tare captivante :)

P.S.
Ciuvaaaaaaaaak! Tu ce fumezi? O_O :D
intrebarea "Tu ce fumezi?"
poate avea ca sens mai multe varinate, cu adresare catre proces de a fuma sau nu, sau cu adresare catre contzinut, adika substantza expusa arderii/carbonizarii :D
pot sa spun doar un lucru :)

Когда я чувствую голод, я ем.
Когда я чувствую, что хочу спать, я сплю.
когда хочу курить я курю :)

Unknown spunea...

tare mii cunoscuta maniera asta de a dezbate un subiect(la anonim ma refer), logica formala utilizata in forma sa clasica, dar dincolo de procese de gandire cu ce raminem?

Trimiteți un comentariu