duminică, 22 august 2010

„Shota ne to”


Eu-s fire tare emotivă. Nu pur şi simplu emotivă, dar cînd privesc un film romantic, îmi cade cîte-o lacrimă ruşinată pe obraz în timpul unui sărut pasional. De-atîta că lumea se iubeşte, de-atîta că dragostea va salva lumea, de-atîta că „uite ce-s frumoşi!” şi aşa mai departe.

În cazul unor filme mai serioase, drame, eu pot plînge şi în hohote. Sau pur şi simplu să-mi curgă lacrimi şiroaie. Da dacă-i de iubire filmul + dramă – gata! Se duce acoperişul ca racheta! Cum a fost de exemplu „The painted veil”, pe care l-am privit de vreo 8 ori, şi de fiecare dată plîngeam, sau „Barber of Siberia”, la care plîngeam în hohote cînd arătau scena unde pe Andrei îl petrec camarazii lui pe peron şi cîntă „Furaaajka milaya moyaaaaaaa”.

De la un timp m-am făcut nesimţită. Eu deam nu plîng în timpul filmelor, şi nu mă ating nicicum momentele pasionale. Tocmai am privit un film despre dragoste, pură, frumoasă, adolescentină, ei se pupau da eu mai nu scuipam pe monitor. 

Shota ne to, cum zice mămica... Shota ne to...

Am planificat să mă uit la Dragoste în timpul holerei. Poate mă apucă jălea şi trag un bocet. Nu de alta, da-i duc lipsa deja!



9 comments:

marrynet spunea...

ce simplu redat, dar cata suflet se vede dintre aceste mici cuvinte!!! emotiva, dar in acelasi timp o fire tare... fiindca ai reusit sa redai lumii o stare, ceea ce multora nu le prea reuseste!

Anonim spunea...

iaka, komunistii is vinovatzi, mai inainte shi nostalgia fatza de ceva era mai nostalgica, mai puternika ! :)

daca sa vorbim serios.
itzi pare rau ca nu tragi un bocet la un moment de film ?
poate moment cela kiar nu e de bocit ???

iak de exemplu ...
Autumn in New York, e de jele ??? nishkum !!! e o komedie care arata multe lucruri frumoase :))
Barber of Siberia .. aici e in general o komedie mortala :))
toate filmele sunt comedii unde NU ai cum sa bocesti !
hai ca privesc Painted Veil shi gasesc anegdote shi acolo.

P.S. unic flm de bocet este : The Green Mile !
dac doritz pot argumenta punct meu de vedere !

Anonim spunea...

offtopik :))
"Barber of Siberia”, .... pe Andrei îl petrec camarazii lui pe peron şi cîntă „Furaaajka milaya moyaaaaaaa”...
iaka asha ... Andrew so v11eb1t .. shi acum .. doar furajka o sa fie cu el in momentele placute ...
oare nu e minunat ?
shi acum bankul din tema :
Cad intr-o groapa un porc, un lup si o vulpe.Vulpea se uita in jur,"ooo, un porc - mancare, super, se uita in cealalta - hait !, un lup, ma va f--te nenorocitul, ei na, asta e, am de mancare, nu mor".Lupul se uita intr-o parte "un porc, suuper, mancare !!! Se uita in cealalta - o vulpe - suuper, am ce f--te !!" Porcul se uita in jur, se intristeaza si zice:
- Am inteles, o sa mor, o singura rugaminte am, dati-mi voie sa va cant inainte de moarte.Lupul
- Bine ma, haide, veseleste-ne!
Porcul guita de se-auzi in toata padurea, venira repede vanatorii si ii impuscara pe lup si pe vulpe.Lupul zace pe moarte si se gandeste:
-Ma frate, de haleala aveam, sex aveam, la ce dracu' ne-a mai trebuit si show !?!?!

Anonim spunea...

un moment de slabiciune, de seriozitate, 2 filme care au fost pentru mine serioase.
voi incerca sa le caracterizez prin o fraza.

Les Choristes : Принесёт плоды дело, которое вы считали совсем гиблым.

The Green Mile : Kарма жестокая сцука.

Ghiocica spunea...

marrynet, mersi :) dar e prea tare spus :) nu-s o fire tare, sint obisnuita, si aici nici macar nu incerc sa fiu modesta. sint exact la fel ca tine, ca vecina ta, ca milioanele de femei din lume...

Anonim spunea...

Ghiocica da cu ramine cu individualismul ???
cum asa, exact ca milioane de femei ???
cei cu globalizarea ???

Ghiocica spunea...

relinquere.....

m-ai dat gata :) eu de la comentariile tale nu stiu, sa pling, sa rid, sau pur si simplu sa le savurez :) fiecare comentariu al tau este special pentru mine, si are tendinta de a ma scoate din starile nostalgice, chiar cu riscul de a strica impresia si nota de tristete a postarilor :) si in principiu, asta e bine :)


imi place la nebunie "Green Mile". joaca actorilor, subiectul, totul. Am plins. recunosc. imi pare rau ca nu l-am inclus in post, dar sint foarte multe filme care le consider eu bune, poate intr-o zi cind nu voi fi lenesa voi face un top al filmelor preferate (nu o luati asta ca o promisiune inca!)

bancul l-am apreciat, da не трогай святое! :))))) Сибирский Цирюльникъ nu-l anina, ca te bat :) il iubesc inca din anii de studentie, si pofik de subiect cam slabut, de Mihalkov-tzar, de alte chestii dubioase :) Mie pur si simplu mi-a placut...

Am sa incerc sa privesc Les Choristes, dar numai dupa "Dragoste in timpul holerei" - pe asta il am deja downloadat :D Mai da idei te rog la ce sa ma uit s ama apuce jalea mare :)


p.s. Azi am privit "Stoning of Sorraya M". Ap iaka... nush cum sa va zic... parca am plins, asha de tare m-o durut! Da nu mi-o curs lacrimi. zato m-am materit....

Ghiocica spunea...

referitor la individualitate :) uof! :D nu ma minca de pe cioare! :D ma bagi in niste discutii deja discutate de milioane de ori, si tu vrei sa ma gruzeshti :D

Anonim spunea...

pizdetz shi de tare am plins la TITANIK !!!
3 ore de timp pierdut !!!

komedie nemaipomenita !!!
despre moldovean pe titanik voi scrie mai tirziu ...

dar daca serios !
1,517 de emigrantz gostarbaiteri nu o ajiuns la destinatzie!
52 mii tone materie (metal, aur, lemn) sau intors in natura :D
shi alte lucruri nemaipomenite.

Trimiteți un comentariu