miercuri, 9 iunie 2010

Looser? Tu esti unic-a/ul care crede in asta.


Încerci să schimbi ceva în viaţa ta. Sau nu încerci.
 
Stai de dimineaţă pînă seara şi tot te plîngi de soartă grea, de viaţă parşivă, de politicieni mincinoşi, de sistem corupt, de ţara de rahat, de job fără sens, de lipsa de bani, de soţie urîtă, de amantă lacomă, de şef idiot, de colegi invidioşi, de soţ impotent, de copii neascultători, de sănătate şubredă, de kilograme în plus, de fete interesate doar de bani, de băieţi interesaţi doar de sex, de prieteni răi, de ... de viaţa.
 
Te plîngi de viaţă şi de mila ta, şi zici că vrei să pleci din ţara asta unde nu ai nici o şansă de a te realiza. Sau vrei să te căsătoreşti cu o fată bogată care să-ţi facă viitorul. Sau vrei să spargi o bancă şi să furi toţi banii. Sau să devii hacker nevibenni şi să devii milionar peste noapte. Şi toată lumea te irită, toată lumea iţi displace, toţi sunt răi în jurul tău şi-ţi vor numai răul sau te invidiază că eşti mai bun ca ei.

You know what? Fute-ţi o palmă!

Mergi şi fă un duş contrast cu apa fierbinte şi rece ca gheaţa, rade-te în locurile strategice (inclusiv pe faţă dacă eşti bărbat), îmbracă cele mai frumoase haine care le ai, şi ieşi afară din cochilia ta. Asta va fi primul pas. După care urmează să faci o luuuuuuuuuuuuungă călătorie către destinaţia finala - să te găseşti. Afla ce te face fericit. Află ce-ţi place - nu poate fi chiar totul atît de rău! La sigur este ceva ce-ţi aduce bucurie! Umple viaţa ta cu momente plăcute! Elimină factorii negativi din viaţa (daca sînt persoane - şterge-le din lista de prieteni de pe fb, din telefon, etc.; dacă sînt obiecte - dă-le foc!; dacă sînt nişte gînduri - uită-le! înlocuieşte-le cu altele!)

Găseşte-ţi activităţi care să-ţi aducă stare de euforie (nu fuma iarbă! da activităţi cu ADEVARAT pozitive!) Dă culoare vieţii tale, vezi, poate că sînt unele activităţi de care nici nu ştiai că-ţi plac! Poate că tu iubeşti hip-hopul şi pînă acuma nu ţi-ai dat seama? Sau eşti leşinat după filmele alb-negru? Sau îţi plac cărţile fantasy?

Şi încă ceva. Cînd a intrat în viaţa ta ultima persoană? Adică, o persoană nouă? Încearcă să devii sociabil. Asta nu înseamnă să discuţi pe facebook toată ziua, da să faci cunoştinţă cu oameni noi, reali. Nu căuta un interes din asta. Pur şi simplu cunoaşte oameni! Mergi la discotecă, la bar, la fotbal, în stradă, la bibliotecă, în parc - oriunde. Pune-ţi un scop - să cunosc un om nou pe zi. Timp de o lună vei avea 30 de contacte noi. Vei avea un rezultat cu adevărat bun, dacă din ei măcar 5 vor rămîne prieteni cu tine.

Vroiam să întreb ce faci cînd simţi că vine depresia. Mi-am amintit că eşti în depresie permanentă. Deci! Serile nu sta acasă. Ieşi cu cineva în oraş, mergi la o plimbare, mergi la o bere, la un ceai verde, la o îngheţată, la o bîrfă, etc. Nu contează cu cine şi cum, cu toate că dacă te întîlneşti cu o persoană de sex opus, ai şanse mai mari de reabilitare în ochii proprii.

Eşti într-o stare depresivă permanentă şi ţi se pare că eşti un ratat. Poate că ai dreptate, nu neg. Dar încearcă să schimbi acest lucru! Încearcă să faci ceva ca să nu fii tu looser-ul vieţii! Totul e rău şi greu şi aiurea? Fă CEVA ca să schimbi asta! Nu te mai plînge sau suferi în adîncul sufletului! Nu sta ascuns după imaginea de intelectual cinic sau "stervă glamuroasă"!

Pî.Sî.
Un mare secret - încearcă să te iubeşti. Acceptă-te aşa cum eşti, şi după asta vei putea accepta şi iubi lumea din jur.





3 comments:

Napocel spunea...

Mișto de mișto materialul!

Ghiocica spunea...

Napocel :) flatată.... :)

Napocel spunea...

>:D<

Trimiteți un comentariu