sâmbătă, 10 martie 2012

Amor chior şi dragoste calică.




Gingaşă ca o floare
Cu zîmbetul ca un soare
Tu eşti lumina ochilor mei
Femeie.
/Taracanul Nr. 3 din emisfera dreaptă a creierului Ghiocicăi/



Razele călduţe primăvăratice străbat prin dantela draperiei de la geam, jucîndu-se cu uzoarele atît de senzuale pe praful de sub pat. Răzbat şi acolo razele astea jucăuşe! Cei de la Termocom ori babele noastre care au decis să economisească din bănuţii care nu-i au în pensie, au dat căldura la minimc cît să nu îngheţe bateriile şi degetele mele degeră. Le trag repejor sub plapumă şi îmi inspir că asta nu-i un cadavru lîngă mine, asta-s doar picioruşele mele, trebuie doar să cred în asta! Cu o privire leneşă încerc să mă trezesc şi să întind o mînă, apoi alta. Privirea se plimbă peste praful de pe dulap, peste cel de pe noptieră, trece la praful strălucitor de pe ecranul televizorului şi se opreşte într-un magic uzor de umbre pe perete.

Se trezeşte natura în primăvara asta. Se trezeşte oraşul. E sîmbătă dimineaţa şi toţi se trezesc un pic mai tîrziu. Se trezesc sentimentele, emoţiile şi pasiunea. Se trezesc şi vecinii mei.

De draga dimineaţă o păzeşte. Are grijă ce face ea, cum merge, cum calcă pe covoarele din coridor. Simte că nu e chiar în regulă ceva. Trăiesc doar de cîţiva ani împreună, dar el o simte. Îi simte şi bătăile inimii. Ceva o deranjează. Să fie că a venit pe la 4 dimineaţă acasă, obosit ca un drac şi că duhnea a vin ieftin?! Neeeee..... nu poate... ea ştie că scandalul nu va rezolva nimic....

De cum a intrat în casă vroia să-i arate toată pasiunea şi dragostea, dar i-a cumpărat neghiobul o tigaie ieftină, de la reduceri, şi asta nu faci treabă. Îl sperii pe 3 secunde şi după asta nu te ascunzi nici în camera de la baie, că rupe uşa. Tremura toată. Fierbea în sine cînd a simţit că se strecoară sub plapumă şi îi mîngîie sînii pe de-asupra cămăşii de noapte din flanelă. Fluturii din stomac nu-i permiteau să înţeleagă ce vrea mai tare – să-l plesnească ori să tacă ca să nu trezească copilul care doarme în camera de alături.

De draga dimineaţă iubirea şi-a instalat cuib în casa lor. Privirile pline de pasiune ar sparge pereţii dintre ei. Vocea femeii, acea gingaşă şi fragilă fiinţă, care aduce frumosul în lumea oamenilor începe să ridice nivelul volumului, decibelii devin tot mai artistici şi într-un moment se transformă într-un dubstep de la care Skrillex şi-ar roade unghiile, şi-ar smulge părul de subţioară de invidie şi l-ar face să plîngă într-un colţ. Mîinile lungi şi mlădioase, asemeni unei balerine, gesticulează în ritmuri nebune, de parcă ar fi un dans al dragostei eterne. Melesteul l-a luat soacră-sa de-o săptămînă şi tot nu-l aduce. Păcat, ar putea avea un dans mai expresiv. Ca un haiduc, el se îndreaptă către ea, cu privirea tulbure şi lipsită de raţiune (pentru că pasiunea nu este compatibilă cu raţiunea!), cu spetele îndreptate, asemeni unui luptător medieval, urmaş demn al lui Ştefan, Mircea şi Alexandru, sînge din sîngele lui Decebal, el îşi urmează instinctul de a se manifesta ca mascul în această peşteră a iubirii. Cu paşi fermi se apropie de ea, o priveşte drept în ochi şi... cînd îi fute un uppercut!

A venit primăvara şi ia amploare pasiunea sentimentelor de odinioară. Pe fundalul acestei manifestări de dragoste se aude doar schelălăitul cîinelui care nu a avut cine să-l scoată la plimbare azi, şi bocetul isteric al plodului acestei iubiri. 
cea mai emo fotkă de pe blogu ista

Am auzit că pe lîngă Gemenii deja se vînd ghiocei. Ar fi bine să ajung pe-acolo azi, vreau şi eu primăvară acasă.


Nu pun taguri de obicei, dar azi parcă se cer nushcum.

0 comments:

Trimiteți un comentariu