duminică, 13 martie 2011

Borş cu curechi


Periodic, mă apucă crizele de "gospodină". Eu mă controlez, dar totuşi, simt că odată cu sosirea primăverii, am acutizări tîmpite la stările cele mai ordinare.

Am avut o perioadă în viaţă, cînd îmi plăcea foarte mult să gătesc, să primesc vizitatori, să întind mese, să fiu admirată şi lăudată pentru bucate şi feluri şi aranjamente culinare. O dat Domnul, şi mi-o trecut. Dar de la o bucată de vreme-ncoa, tot mă rupe. Tot mă apuc, ba de făcut sushi, ba o plăcinţică, ba o găinuşă coaptă în sos de ceapă cu miere...  Ei, multe perversiuni am eu în cap. Da nu-i pe asta. Fişka e că s-a schimbat ceva. N-are gust mîncarea care o gătesc eu. Parcă-i bună, parcă-i comestibilă, dar... nu are magia ceea care era! Nu vrăjeşte!

Eu vreau să găsesc din nou condimentul cela, care face mîncarea mea cu vrăjeală. Care de la prima gustare îţi dă aripi. Care aprinde licăre în ochii dragi. Probabil, cînd vor apărea ochii dragi, voi găsi şi condimentul magic...

Azi am făcut supă de raţă cu varză. Amarnic de gustos! Doar.... că... fără magie :) Simplu borş cu curechi, acrişor, ca la nord :)






7 comments:

Mara spunea...

Si eu am o ratushka muta si ma tot gindeam: ori bors cu varza ori o coc, da iaka tu ai putere de convingere, se duce la bors totusi...

Ghiocica spunea...

Mara, fii hîtrişoară, la mine la borş s-o dus numai aripile, gîtul, capul, lăbuţele :) Restul a mers în rolă, cu condimente şi mere, şi s-o zăgărît oleacă, ca la solar :D

Anonim spunea...

Ochii ceia mai tre si actziune sa faca :) nu doar sa existe :P

Ghiocica spunea...

draga Anonim, ai perfecta dreptate :) sper macar sa apara ochii, shap pe urma ne lamurim :D

Mara spunea...

Raţa este, indicaţii sînt :))) (Mersi Ghiocica),Vesela este, casa si masa tot, doritori de a minca borşor parcă tot se găsesc. Da iaka timp, timp cronic nu-mi ajunge, of si iara of.

Ghiocica spunea...

Eu nu ţin minte cine zicea, dar tare deştept zicea - timpul nu devine liber de la sine. El trebuie eliberat. Iai într-o zi şi zici - azi am timp liber! Şi faci doar ce vrei :)

Anonim spunea...

mmm....gustoshenie de bors cu curechi acrishor...neam-neam )))...supa de rata pare din domeniul artelor culinare....greu de perceput pentru unele ca mine cica "gospodina"...vreau! vreau! vreau!...borsh cu curechi!!!

Trimiteți un comentariu