joi, 1 iulie 2010

Je ne regrette rien

Mereu mi-am dorit să văd Parisul. E şi normal – orice fată visează să ajungă odată în cel mai romantic oraş din lume, împreună cu iubitul său, şi să se sărute pe turnul Eiffel la un amurg de soare. De la un timp încoace, cam mi s-a tăiat din romantism şi dorinţa de a vedea oraşul luminilor.

Părinţii mei, la fel ca mulţi dintre părinţii voştri şi poate ca voi, sunt plecaţi peste hotare. Şi nu în altă parte, da chiar în inima celui mai dulceag oraş – Paris! Nu fac ei acolo bani mari, în schimb trăiesc deja de mai bine de-un an şi jumătate o poveste de iubire – la bătrîneţe, în sfîrşit, au ajuns şi ei să-şi facă luna de miere. Şi ce dacă durează? Au meritat! Tot mă cheamă să-i vizitez, să merg măcar pe vreo săptămînă la ei. Şi eu tot întind rîzînica, şi tot nu fac paşaportul, şi tot amîn de azi pe mîine…

Cică Praga este unul dintre cele mai frumoase oraşe din Europa. Cu arhitectură veche, romantică. Zice lumea că e un oraş perfect pentru îndrăgostiţi. Fostul meu soţ tot zicea că vom merge împreună să mi-l arate, şi să ne plimbăm de mînă pe străzile pavate într-o noapte de vară...

Cred că am să rog părinţii să-şi caute de lucru în alt oraş. Am să merg să-i vizitez, dar nu mai vreau să văd Parisul. Nici Praga. Şi nici Yalta. Nu vreau să văd oraşele unde s-a născut o altă iubire. Nu vreau să le vizitez fără tine. Nu vreau să mă plimb pe străzile pavate cu altcineva. Nu vreau să mă văd Parisul de pe turnul Eiffel şi nici Champs Elisee unde ţi-ai făcut poze tu alături de altă iubită. Nu vreau să stau nici măcar o noapte în oraşul unde ai făcut dragoste cu alta.

Nu regret nimic. Nimic din ce-a fost. Îmi pare rău de ce nu va mai fi...

 

 

Edith Piaf - Non, Je ne regrette rien



Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait
Ni le mal, tout ça m'est bien égal
Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
C'est payé, balayé, oublié
Je me fous du passé

Avec mes souvenirs, j'ai allumé le feu
Mes chagrins, mes plaisirs, je n'ai plus besoin d'eux
Balayées les amours, avec leurs trémolos
Balayées pour toujours, je repars à zéro

Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Ni le bien qu'on m'a fait
Ni le mal, tout ça m'est bien égal
Non, rien de rien
Non, je ne regrette rien
Car ma vie car mes joies
Aujourd'hui, ça commence avec toi

2 comments:

Sanda spunea...

Vica, o sa treaca... si orasele nu vor fi decat puncte prafuite pe harta amintirilor... si blegul care nu te-a meritat - o pagina citita si demult uitata. Iar TU o sa mergi inainte, Femee, furmaosa, inteligenta, dulce, cea mai cea mai, s alaturi va if cel care va sti sa te pretuiasca cu adevarat. si impreuna o sa redescoperiti geografia!. nasu sus, coada bats!

Napocel spunea...

Oooo, Piaf, splendid!

Trimiteți un comentariu